У Запоріжжі виявили ділків, які забруднюють запорізьке повітря

08.09.2022 18:40

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Отримали звернення від представників громадської організації «Об’єднаний екологічний рух Запоріжжя» з вказанням конкретних адрес, за якими ведеться діяльність, що призводить до забруднення повітря та виникнення сильного неприємного запаху.

Після цього, згідно з раніше розробленим алгоритмом, екологи та юристи міськради спільно з представниками районної адміністрації по Вознесенівському району здійснили оперативні виїзди на місця, вказані у заяві, та провели перевірки.

Зокрема, було обстежено самовільно збудовану котельню на пр. Маяковського, 11, яку організували деякі бізнесмени без будь-яких дозвільних документів. У приміщенні котельні розташований котел із залишками золи, в якому спалюють автомобільні покришки, дроти та інше сміття, тим самим отруюючи повітря та мешканців Запоріжжя.

Крім того, ми зафіксували, що територія навколо цієї будівлі дуже засмічена різними видами відходів. На момент відвідування охорона зачинила всі двері, керівництво або інші представники підприємства не вийшли до комісії.

За результатами перевірки був зафіксований ряд правопорушень, складені необхідні документи та зроблені відповідні фото. Всі зібрані матеріали наразі опрацьовуються та будуть додані до заяви щодо скоєння карного правопорушення, яка буде найближчим часом передана до правоохоронних органів.

Окрім цього, додатково був здійснений виїзд на вул. Антенну, 18. За цією адресою знаходиться гаражний кооператив, на території якого були виявлені місця спалювання дротів та велика кількість різних відходів. За попередньою інформацією, цей кооператив слугував сортувальною базою для вищезгаданої котельні на Маяковського, 11. Інформація щодо цієї адреси також офіційно зафіксована та буде передана до правоохоронних органів.

Паралельно з нами перевірку проводили працівники Вознесенівського відділу поліції, які також склали відповідні матеріали щодо правопорушення.

На сьогодні робота з виявлення забруднювачів повітря у місті продовжується. Якщо у вас є відповідна інформація про забруднення атмосфери, надсилайте її у вигляді звернень до виконавчого комітету міської ради із вказанням конкретного підприємства або орієнтовного місця.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev