Запоріжжя зайняло своє місце на туристичному порталі від Google Україна

06.12.2017 13:22

Побачити цікаві місця Запоріжжя та області, створити власний туристичний маршрут, знайти попутників відтепер можна всього лише за допомогою декількох кліків мишкою. Компанія Google Україна завершила роботу над проектом «Цифрове перетворення Запорізької області», результатом якого став сайт «Мандруй Запоріжжям».

Сьогодні, 6 грудня, компанія Google Україна представила результати кампанії «Цифрове перетворення Запорізької області», яка була реалізована у співпраці з Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою міською радою. Фахівці Google Україна спільно з профільними департаментами міста і області показали, як за допомогою сучасних онлайн інструментів можна підвищити туристичну та інвестиційну привабливість регіону.

В рамках кампанії були створені декілька спеціальних сайтів, одним з яких став сайт «Мандруй Запоріжжям» https://discover-zp.com.ua/. Він став доповненням до вже існуючої мережі сайтів 11 областей України, які об’єднані на порталі https://discover.net.ua/.

- Запоріжжя має дуже великий туристичний потенціал, який, нажаль, ми ще повністю не використовуємо. Інтернет у сучасних реаліях - основний інструмент просування та залучення туристів до регіону. Завдяки проекту «Цифрове перетворення Запорізької області» ми маємо зручний майданчик для розвитку туристичної сфери - сайт, на якому можна отримати інформацію як про цікаві об’єкти для відвідування, так і про готелі, ресторани, а також доступність для людей з особливими потребами, - розповів заступник міського голові Анатолій Пустоваров.

Начальник управління туризму Сергій Білов розповів, що зараз на мапі сайту представлені близько 260 різноманітних об’єктів туристичної інфраструктури. За допомогою зручної навігації та інтерактивної карти кожен може знайти інформацію про найцікавіші для відвідування місця Запоріжжя та області, переглянути 3D-тур, спланувати маршрут для подорожі, дізнатись, наскільки доступні вказані об’єкти для людей з обмеженими можливостями. Окрім цього, на сайті є сервіс для гідів, де можна замовити екскурсію.


Кампанія цифрового перетворення регіонів України - це державно-приватне партнерство для розвитку регіонів України за допомогою використання цифрових технологій. Запоріжжя стало одинадцятим регіоном , які вже прийняли участь у програмі цифрового перетворення. Кампанія «Цифрове перетворення Запорізької області» розпочала свою роботу в липні. Під час реалізації фахівці Google Україна провели ряд заходів, зокрема освітницькі семінари для педагогів, представників малого та середнього бізнесу, держслужбовців, журналістів. Були розроблені сайти «Мандруй Запоріжжям», «Сайт Спорту Запоріжжя», Web-система управління процесами охорони довкілля для малого та середнього бізнесу myECO, на базі Карт Google була розроблена Карта доступних об’єктів Запоріжжя.