Видатки міського бюджету за підсумками 8 місяців 2022 року

09.09.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Тиждень тому я розповідав вам про доходи бюджету міста за підсумками восьми місяців поточного року. А сьогодні хочу поінформувати вас про видатки міського бюджету за цей же період. Вважаю, що містяни повинні знати, куди спрямовуються бюджетні кошти, адже саме ви своєю працею наповнюєте бюджет громади.

Загалом за ці вісім місяців видатки бюджету склали 4 мільярди та майже 817 мільйонів гривень. З них майже 70 відсотків це захищені статті видатків, тобто виплата зарплат бюджетникам, зокрема вчителям та працівникам дитячих садків, оплата комунальних послуг бюджетних установ, фінансування соціальних програм, допомога вимушеним переселенцям та низка інших статей.

Окрім того, місто знайшло можливість та повернулося до виконання затверджених графіків сплати зобов’язань за місцевим боргом. На погашення частки основної суми боргу спрямовано майже 267 мільйонів гривень. На сплату відсотків – майже 126 мільйонів. Так, це борги попередніх років, але все одно їх треба буде повертати, тому ми за можливості намагаємося робити це вчасно.

Також наведу кілька цифр по видаткам по головним галузям міського господарства. Зокрема по сферам освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

Найбільше грошей було спрямовано на фінансування освіти – це 2 мільярди та майже 281 мільйон гривень. Частина цих коштів – це заробітні плати вчителям. Що стосується галузі охорони здоров’я, то видатки по ній профінансовані майже на 378 мільйонів гривень. Ще 152 з половиною мільйони було спрямовано на фінансування сфери соціального захисту населення.

Також ми продовжуємо допомагати нашим захисникам та вимушеним переселенцям. На підтримку військових частин Збройних сил, Національної гвардії, підрозділів Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, добровольчих формувань тероборони, громадських формувань з охорони громадського порядку, забезпечення прийому та підтримки внутрішньо переміщених осіб за діючими міськими програмами вже спрямовано майже 77 мільйонів гривень.

Хочу подякувати усім вам, адже наповнення міського бюджету та забезпечення життєдіяльності Запоріжжя – це наша спільна справа.

Зараз у кожного свій фронт і разом ми обов’язково переможемо.

Тихої усім ночі.