Запорізький спорт «оцифрували»: міські стадіони, ДЮСШ та змагання зібрали на одному сайті

06.12.2017 15:45

У Запоріжжі з’явився портал, присвячений спортивному життю міста. Проект був реалізований у рамках кампанії «Цифрове перетворення Запорізької області» від компанії Google Україна.

Презентація порталу «Запоріжжя спортивне» відбулась сьогодні, 6 грудня. Проект реалізований в рамках спільної роботи компанії Google Україна з департаментом спорту сім’ї та молоді Запорізької міської ради над проектом «Цифрове перетворення Запорізької області».

«Запоріжжя спортивне» https://sport.zp.ua/ - інформаційна платформа, яка включає в себе загальні спортивні новини міста, досягнення запорізьких спортсменів, адреси спортивних майданчиків та профілі дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

- Наша мета - зробити спорт більш доступним. Кожен зможе знайти для себе зручний майданчик для занять спортом. Зручна пошукова система дозволить знайти дитячо-юнацьку школу або спортивний заклад у будь-якому районі Запоріжжя. А за допомогою інтерактивної мапи можна швидко скласти маршрут та переглянути спортивні заклади поблизу свого місцезнаходження, - розповів начальник управління спорту міськради Едуард Багіров.

Також сайт містить відомості про запорізьких спортсменів та тренерський склад. Кожен спортсмен має можливість вести особистий блог. Окрім цього на сайті є анонси спортивних подій, фото та відеогалереї.

Сайт знаходиться на стадії наповнення та працює в тестовому режимі.


Кампанія цифрового перетворення регіонів України - це державно-приватне партнерство для розвитку регіонів України за допомогою використання цифрових технологій. Під час реалізації кампанії у Запоріжжі фахівці Google Україна провели ряд заходів, серед яких освітницькі семінари розроблення сайтів «Мандруй Запоріжжям», «Сайт Спорту Запоріжжя», Web-система управління процесами охорони довкілля для малого та середнього бізнесу myECO, Карта доступних об’єктів Запоріжжя.