У Запоріжжі презентували Стратегію розвитку міста до 2028 року

06.12.2017 17:03

Сьогодні, 6 грудня, у великому залі міської ради відбулася презентація фінальної версії Стратегії розвитку міста Запоріжжя до 2028 року.

Відкриваючи презентацію, заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв відразу зазначив, що цей документ - не догма, а керівництво до дії.

- Дана Стратегія - це документ, який визначить розвиток міста на найближче десятиліття. Його мета - визначення і рішення проблем Запоріжжя. Стратегія була вироблена в широкому діалозі з громадськістю, бізнесом і депутатським корпусом, і зараз вона відкрита для обговорення та доповнення, - сказав Валерій Еделєв.

Стратегія розвитку Запоріжжя до 2028 року була розроблена за підтримки міжнародного проекту «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів. Про роботу над цим документом розповів експерт проекту ПРОМІС Володимир Проскурнін.

- Вперше ми зібралися обговорити ідею Стратегії в травні 2016 року. Тоді ж була створена її координаційна рада. На розгляд ради було подано понад 250 проектів. Також було проведено анкетування: 2,5 тис. запорожців дали своє бачення проблем і перспектив Запоріжжя. Ми як експерти ПРОМІС були лише технічними виконавцями, модераторами координаційної ради, і не впливали на хід дискусій.

Варто відзначити, що розробка Стратегії була для міста безкоштовною, усе фінансове навантаження взяв на себе проект ПРОМІС. Цей документ буде направлений на розгляд всіх депутатських комісій та фракцій, потім його винесуть на обговорення сесії міськради. Надалі буде розроблений план дій відповідно до цієї Стратегії, і утворений громадський дорадчий орган - комітет з управління впровадженням Стратегії розвитку Запоріжжя до 2028 року.