У Запоріжжі продовжують перевіряти готовність котелень

15.09.2022 18:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Перевірив готовність однієї з найпотужніших комунальних котелень Запоріжжя до початку опалювального сезону.

Ця котельня розташована в Олександрівському районі та забезпечує теплом не лише цей, а ще й Південний мікрорайон. Директор філії концерну «Міські теплові мережі» Олександрівського району Віктор Котлицький повідомив, що котельня готова до подачі тепла на 99%. Там залишилося встановити лише деяке вимірювальне обладнання.

Під час підготовки до опалювального сезону тут було виконано значний обсяг робіт. Також було встановлено більш економічні насоси, які дозволяють скоротити споживання електроенергії.

Усього у складі філії концерну «МТМ» по Олександрівському району п’ять котелень. Але тепло вироблятиме лише одна з них – найпотужніша. Решта котелень підключена до головної - вони будуть використовуватися як теплообмінники.

За такої схеми головна котельня готує теплоносій та подає його не лише своїм споживачам, а ще й на інші чотири котельні, які у свою чергу перенаправляють його своїм споживачам.

Завітав сьогодні на одну з цих невеликих котелень та пересвідчився, що подібна організація роботи дійсно дозволяє економити ресурси під час опалювального сезону.

Доручив опрацювати можливість автономного використання таких котелень у випадку надзвичайної ситуації на центральній котельні району. Задля цього їх необхідно обладнати генераторами. В такому разі котельні зможуть забезпечувати опалення будинків на своїх ділянках відповідальності у той час, поки триває ліквідація аварії.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev