Щодо зустрічі з представниками промислових підприємств

15.09.2022 20:35

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні в стінах міської ради пройшла довга двогодинна зустріч з представниками запорізьких промислових підприємств, екологами, правоохоронцями, екоактивістами та юристами. Обговорювали, звичайно ж, складну екологічну ситуацію в місті.

Присутніх було багато і всі мали змогу висловитися. Одними з перших виступили представники підприємств. Кожен з них очікувано заявив про те, що працюють вони згідно з нормами та з увімкненими газоочисними спорудами. У тому числі про це заявило і керівництво абразивного комбінату, на який, як ви знаєте, прокуратурою вже відкрито кримінальне провадження. На словах це все, звичайно, звучало дуже гарно. Але в такому разі і у мене, і впевнений, що і у всіх вас виникає логічне і закономірне питання: що ж це в такому разі за сморід і хто ж це тоді нас труїть? Якщо у всіх все так добре, як вони розповідають, то чим же тоді всі ми дихаємо? От над цим питанням (тобто над питанням контролю) ми зараз і будемо працювати.

Також учасники зустрічі заявили про те, що механізми для врегулювання питання екології були розроблені та передані до міськради ще кілька років тому. Але тоді в цих стінах про них благополучно забули.

Тому сьогодні у підсумку зустрічі було прийнято рішення про створення робочої групи під моїм головуванням. Тільки не такої умовно робочої групи, яка буде лише багато говорити і нічого не робитиме, а такої, яка дійсно працюватиме. До її складу увійдуть і екологи, і правоохоронці, і юристи, і науковці, і представники підприємств. Тобто усі люди, які мають у питанні екології певний досвід і, які, як показала сьогоднішня зустріч, мають прогресивні ідеї щодо врегулювання екологічного питання. У своїй роботі ми зокрема продовжимо спиратися на розроблений нами алгоритм реагування на звернення громадян. Також ми будемо працювати над внесенням змін в законодавчу базу, які зможуть нам надати повноваження для контролю ситуації. І обов’язково врахуємо досвід інших міст, яким вдалося подолати екологічну проблему.

Зараз у кожного з нас свій фронт і разом ми обов’язково переможемо!

Тихої усім ночі!