Щодо виплати заробітних плат комунальникам

20.09.2022 20:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Зараз підніму складне і болюче питання. Болюче як для Запоріжжя, так і ще для ряду інших міст нашої країни. Це затримки з виплати зарплат українським комунальникам. Нашим працьовитим трударям, які щодня сумлінно виконують свою роботу. Які прибирають міські вулиці, забезпечують роботу транспорту, ремонтують дороги та роблять безліч інших важливих для міста речей.

При цьому причини цієї затримки їм ніхто не пояснює. Люди знаходяться у незнанні і це додає їм ще більше хвилювань. Саме цю ситуацію я й хочу виправити. Справа в тому, що кошти всіх місцевих бюджетів зараз акумулюються на Єдиному казначейському рахунку. Ми виділили гроші з місцевого бюджету на зарплатню ще п’ятого вересня - вчасно і у повному обсязі. Тобто з боку міста ніяких затримок немає. Затримки виникають якраз на державному рівні, а саме на етапі перерахування цих коштів з Єдиного казначейського рахунку на картки працівників.

Так відбувається через те, що гроші з цього рахунку в першу чергу перераховуються на зарплатню військовослужбовців і матеріально-технічне забезпечення Збройних Сил України. І вже після цього, по мірі надходження коштів, починають здійснюватися інші видатки.

Тому я дуже прошу людей не хвилюватися. І місто, і держава – усі ми дуже цінуємо вашу роботу і розуміємо, що без вас нам взагалі ніяк. Але ось такі зараз важкі часи, коли всі сили нашої країни спрямовані в першу чергу на боротьбу з ворогом. Прошу вас мати ще трохи терпіння і ви обов’язково отримаєте все, що заробили своєю нелегкою працею.

Тримаймося!

Зараз у кожного свій фронт і разом ми обов’язково переможемо!

Тихої усім ночі!