У Запоріжжі будують нові системи освітлення в приватному секторі і міських дворах

07.12.2017 14:31

Завершені роботи на вулиці Вахтовій у Комунарському районі. На ділянці вулиці, де раніше зовсім не було світла, встановили два десятки сучасних світильників.

У Запоріжжі триває робота з освітлення міських вулиць, внутрішньодворових територій, приватного сектору. Масштаби робіт великі. На багатьох об'єктах стара система, вичерпавши свої ресурси, виходила з ладу. На десятках вулиць та дворів зовнішнє освітлення взагалі було відсутнє.

Завершені роботи з будівництва мереж зовнішнього освітлення ще на одній вулиці приватного сектору - Вахтовій - в Комунарському районі. Тут на ділянці від вул. Саперної до вул. Арбузова встановили 20 сучасних світлодіодних ЛЕД світильників, нові кронштейни, замінили 730 п. м старого проводу на СІП.

- Потужність кожного світильника 50 Вт. Тобто для освітлення вулиці споживатиметься лише 1 кВт електроенергії на годину - це 30% економії, в порівнянні з роботою старих світильників ЖКП. Якість освітлення при цьому краща. Працювали дві бригади, залучалася спецтехніка - автовишки. Наступний об'єкт - внутрішньоквартальна територія по вулиці Космічній, 100. У цьому дворі також була відсутня система зовнішнього освітлення. Будуть встановлені 15 світлодіодних світильників, електроопори, - розповів начальник експлуатаційно-технічної дільниці №1 КП «Запоріжміськсвітло» Дмитро Світлий.

Тільки в 2017 році в Запоріжжі було виконано будівництво мереж зовнішнього освітлення на 138 об'єктах. Ці вулиці і двори раніше ніколи не освітлювалися. Ще на 25 об'єктах виконано реконструкцію мереж. Всього встановлено більш 2670 сучасних економічних світлодіодних світильників.

Роботи по освітленню вулиць і дворів Запоріжжя тривають.