У Запоріжжі продовжують працювати мобільні соціальні офіси

23.09.2022 09:50

Так, протягом тижня проведено 3 виїзди «Мобільних соціальних офісів» у Шевченківському, Заводському та Комунарському районах міста.

Зустрічі проведено з працівниками та відвідувачами поштового відділення, з внутрішньо переміщеними особами. 57 мешканців отримали консультації щодо умов отримання матеріальної допомоги на придбання водонагрівачів, надання субсидій на опалювальний сезон тощо. Під час виїзду прийнято 21 пакет документів для оформлення соціальної підтримки.

Також у рамках реалізації заходів Міської комплексної програми соціального захисту населення, яка фінансується за кошти бюджету міста, передбачено надання адресної цільової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни – учасникам АТО/ООС. Допомога надається з нагоди Дня Захисника та Захисниць України. Управлінням соціального захисту населення Запорізької міськради підготовлено виплату цільової допомоги 301 особі з інвалідністю внаслідок війни - учасникам антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, у розмірі 1000 грн кожному.

Крім того, відповідно до цієї ж програми надається адресна допомога за особистими зверненнями громадян на лікування, яке дорого коштує. У вересні на засіданні профільної комісії було розглянуто 19 звернень від мешканців міста, яким надано матеріальну допомогу на суму 97,5 тис. грн. Всього з початку року проведено 11 засідань комісії, на яких виділено матеріальну допомогу 254 мешканцям міста на загальну суму 1,3 млн грн.