Запоріжжя та Лахті відновлюють співробітництво

23.09.2022 20:00

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Онлайн-зустріч з мером фінського міста Лахті: нас об’єднує спільна мрія про українську перемогу

Запоріжжя та Лахті є містами-побратимами з 1953 року. Наші партнерські відносини стосувались різних сфер – культури, освіти, спорту, та навіть промисловості. До речі, цікавий факт про наші міста: у Запоріжжі є зупинка з назвою «Лахті», а у міста-побратима є парк, названий на честь Запоріжжя.

На жаль, з часом зв’язок наших міст почав обмежуватися лише формальним спілкування. Та зараз ми маємо нагоду відновити повноцінне партнерство. І наша сьогоднішня онлайн-зустріч з мером міста Лахті паном Пекка Тімоненом та керівництвом з економічного розвитку фінського міста стала першим кроком на цьому шляху.

Місто Лахті надає всебічну підтримку Україні та Запоріжжю зокрема. Нині там проживають 1200 наших співвітчизників, які були вимушені покинути свої домівки через війну. Також і міська влада, і мешканці Лахті активно підтримують українців через міжнародні організації, а над міською радою та ратушею майорить наш жовто-блакитний прапор. Окрім цього, 1 грудня у місті пройде великий благодійний симфонічний концерт, кошти з якого будуть передані на підтримку України.

Під час зустрічі обговорили також можливість участі Лахті у післявоєнному відновленні Запоріжжя. Фінські колеги висловили готовність надавати всебічну підтримку в цьому напрямку.

Ми вдячні нашому місту-побратиму за те, що в цей нелегкий для України час вони активно нас підтримують, надають прихисток українцям, дають їм змогу жити у безпеці, працювати та навчатися. Для цього й потрібні побратими. Тож і надалі триматимемо постійний зв’язок з Лахті та спільно розвиватимемо наші міста.