Як запоріжцям підготувати свої квартири до зими

28.09.2022 14:35

Майбутній опалювальний сезон буде найскладнішим в історії України. Влада активно готує інфраструктуру до зими, але також радить українцям утеплювати своє житло.

У Запоріжжі завершується підготовка до нового опалювального сезону. Представники міської влади перевіряють готовність теплового господарства та котелень міста до непростої зими. Розробляється також план роботи при виникненні надзвичайних ситуацій через військові дії, створюється запас матеріалів для ліквідації аварійних ситуацій, опрацьовується питання використання приватних котелень на альтернативному паливі тощо.

Разом з тим громадян закликають індивідуально готуватися до опалювального сезону. Для цього Міністерство розвитку громад та територій України розпочинає комунікаційну кампанію «Готуймося!». Адже одним із важливих заходів підготовки є проведення побутової термомодернізації власниками квартир та індивідуальних будинків. Саме первинні заходи дозволять зменшити втрати теплової енергії та створити оптимальний мікроклімат в оселях.

З цією метою Мінрегіон дав рекомендації щодо підготовки квартир до опалювального сезону:

  • зменшіть тепловитрати – проведіть профілактику металопластикових вікон, ущільніть вікна та двері;
  • перевірте електрообладнання, проведіть технічне обслуговування котла за його наявності;
  • підготуйте батареї та додаткові джерела тепла;
  • подбайте разом із сусідами про утеплення під’їзду та будинку;
  • об’єднайте домогосподарства на випадок надзвичайної ситуації.

Більш детально дивіться в інформаційно-графічних матеріалах нижче: