Щодо допомоги працівникам комунальних підприємств

28.09.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Ця війна вдарила по фінансовому стану багатьох запорізьких родин. Люди втрачають роботу, їм скорочують зарплати. Дуже нелегко зараз і нашим комунальникам. Вони працюють з величезним навантаженням і при цьому їм затримують заробітну платню.

Ми зі свого боку робимо все можливе для того, щоб комунальники отримували гроші без затримок. Ми завжди вчасно подаємо усі документи та вчасно виділяємо кошти з міського бюджету. Але з Єдиного казначейського рахунку ці гроші перераховуються в першу чергу на оборону країни, на зарплатні військових, а вже потім на решту видатків. На жаль, війна бере своє. І в першу чергу нам потрібно перемогти ворога.

І для того, щоб підтримати запорізьких комунальників, які опинилися в такій складній ситуації, ми домовилися з Червоним Хрестом про надання людям продуктових наборів. Ми протягом тижня працювали над цим питанням і вже завтра набори від Червоного Хреста надійдуть до працівників «Запоріжелектротрансу» та «ЕЛУАШа», а в п’ятницю – до співробітників «Запоріжремсервісу».

А буквально дві години тому ми отримали інформацію про те, що нарешті сьогодні Державне казначейство почне перераховувати комунальникам затримані кошти. Сьогодні і завтра люди отримають гроші за повний місяць. Нарешті питання буде вирішене.

Дякую нашим комунальникам за роботу. Зараз вони працюють просто без перепочинку. І нарешті їхня важка праця буде оплачена у повному обсязі.

Зараз у кожного свій фронт і разом ми переможемо!

Тихої усім ночі.