На запорізькому стадіоні «Славутич Арена» стане можливим проведення міжнародних матчів

11.12.2017 11:17

У 2017 році на оновлення інфраструктури головного міського стадіону «Славутич Арена» було спрямовано понад 8-ми млн. грн. Вкладення в оновлення стадіону дозволять не лише забезпечити безпеку і комфорт для людей під час матчів, але й нададуть можливість надалі проводити на ньому матчі єврокубків і збірних.

10 грудня стадіон «Славутич Арена» у Запоріжжі став місцем битви команд «Шахтар» (Донецьк) і «Зоря» (Луганськ). Попри проливний дощ, за грою команд прийшла поспостерігати велика кількість уболівальників. Для їх безпеки на стадіоні «Славутич Арена» обладнана нова пропускна система. Працює 14 турнікетів, облаштованих за новітніми стандартами.
Один з гостей матчу - заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він прийшов не тільки подивитися гру, а й перевірити роботу нової пропускної системи, на яку були виділені значні кошти з міського бюджету.

- Без центрального стадіону, який повинен відповідати всім нормативам, бути безпечним і комфортним, обласний центр існувати не може. Минуло понад 10 років з дня введення в експлуатацію стадіону, його покрівля стала протікати, освітлення поля було недостатнім. Все це могло привести до того, що стадіон могли закрити для проведення офіційних матчів. У цьому році зроблений серйозний крок - своєчасно направлено понад 8 млн. грн. на оновлення інфраструктури цього найважливішого об'єкту. Покрівля відремонтована, забезпечена сучасна система освітлення, встановлено 14 нових турнікетів, - розповів Анатолій Пустоваров.

Як зазначив директор КП «Центральний стадіон» Макисм Лупашко, турнікети працюють вже третій матч, показали свою функціональність. Їх особливість - це велика пропускна спроможність під час масштабних матчів, а також сучасна система зчитування облич.

Як стверджує керівництво стадіону, до наступного сезону об'єкт повністю готовий, він відповідає стандартам і вимогам УЄФА. Це в перспективі дозволить проводити в Запоріжжі матчі збірних і гри єврокубків.