Щодо надання грошової компенсації на придбання бойлерів

04.10.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Періодично від вас надходять питання про грошову компенсацію на придбання бойлерів. Щоб уникнути непорозумінь, хочу вам ще раз нагадати, хто саме може отримати цю компенсацію.

Це родини, які виховують двох чи більше дітей з інвалідністю. Родини, в яких дітей з інвалідністю виховують батьки з інвалідністю. Люди, які отримують соціальну послугу «догляд вдома» в міському територіальному центрі соціального обслуговування.

Також на матеріальну допомогу на придбання бойлерів можуть розраховувати отримувачі субсидій та пільговики, у яких середньомісячний рівень доходу на одного члена сім’ї не перевищує два прожиткових мінімуми, тобто 4 876 гривень.

Якщо ви належите до однієї з цих категорій, то вам потрібно звернутися до районного управління соцзахисту з заявою та відповідними документами.

На цей час з цього приводу в управління звернулися вже майже 7 тисяч запоріжців. Станом на сьогоднішній день грошову допомогу отримали вже більше чотирьох тисяч. Більша частина – це отримувачі пільг та субсидій. Також це 50 родин, які виховують дітей з інвалідністю, та майже 600 людей, які отримують соціальну послугу «догляд вдома». Загалом на виплату грошової компенсації з міського бюджету перераховано вже більше двадцяти шести мільйонів гривень.

Хочу подякувати нашим соціальним працівникам за роботу та допомогу населенню.

Зараз у кожного з нас свій фронт і разом ми обов’язково переможемо.

Тихої усім ночі.