Щодо компенсації за розміщення вимушених переселенців

05.10.2022 20:20

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Хочу нагадати, що ті з вас, хто безкоштовно прихистив у себе вдома внутрішньо-переміщених осіб, мають право на компенсацію комунальних послуг. З 1 жовтня сума цієї компенсації збільшилася вдвічі і становить 30 гривень на одну поселену людину на день.

Залежно від того, до якої соціальної категорії відносяться люди, яких ви розмістили у своїй оселі, або залежно від їх кількості, компенсація виділяється або з резервного фонду держбюджету, або за рахунок коштів благодійних організацій та громадських об’єднань.

На сьогодні більше двох тисяч запорізьких родин прихистили у себе понад шість тисяч людей. Належна їм компенсація нараховується щомісячно. Загальна сума компенсації за увесь період перевищує вісім з половиною мільйонів гривень. Майже шість з половиною мільйонів має бути відшкодовано за рахунок благодійних організацій. Ці кошти вже профінансовані повністю. Решта має відшкодуватися з держбюджету. Ця сума профінансована майже на 70 відсотків.

Дякую усім запоріжцям, які не залишилися осторонь, і прихистили в себе людей, що вирвалися з окупації та з гарячих точок. Ви – люди з великим та добрим серцем.

Зараз у кожного з нас свій фронт і разом ми переможемо!

Віримо в Бога. Молимося за Запоріжжя. Дякуємо Збройним силам України.

Тихої усім ночі.