В Запоріжжі продовжують допомагати соціально незахищеним громадянам

07.10.2022 09:20

Про поточні результати своєї роботи за тиждень розповіли Запорізький центр соціальних служб та міський терцентр соціального обслуговування.

Так, Запорізький міський центр соціальних служб продовжує опікуватися сім’ями та особами, які перебувають у складних життєвих обставинах. Для цього традиційно здійснюють контроль за державними соціальними виплатами, виходять до родин на місця проживання – щоб оцінити потреби та обстежити житлові умови.

Також спеціалісти центру продовжують реалізовувати послугу соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Цю послугу отримує 66 сімей.

Окрім цього, протягом тижня послугу короткотермінового проживання екстрено (кризово) отримали 21 особа.

Запорізьким міським центром соціальних служб проведена наступна робота.

По-перше, це первинне консультування, що надана у 82 випадках (допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх розв’язання; залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власних проблем, складання плану виходу зі складної життєвої ситуації та допомогу в його реалізації; надання психологічної допомоги; сприяння в отриманні інших соціальних послуг відповідно до виявлених потреб). На довготривале консультування за поточний тиждень - взято 1 випадок, завершено надання послуги в 3 випадках.

У 19 випадках спеціалісти виїжджали до родин, члени яких поскаржилися на домашнє насильство.

При пологових будинках проконсультовано 7 жінок, які мали намір або ризик відмови від новонародженої дитини. Всі новонароджені залишилися на виховання у біологічних батьків.

До  служби екстреної психологічної допомоги «Телефон Довіри» надійшло 101  звернення.

Також шодня працівники центру чергують на базі «Епіцентру» з метою зустрічі внутрішньо переміщених осіб. За допомогою звернулося 110 сімей/осіб, 77 з яких надано інформаційно-консультативну допомогу, 33 сім’ям/особам сприяли у поселенні до шелтеру «Нова надія», готелів, хостелів, «Безпечного шелтеру», модульного містечка,  гуртожитків та ДНЗ міста Запоріжжя.

Спеціалістами Запорізького міського центру соціальних служб було надано 55 гуманітарних наборів сім’ям/особам внутрішньо переміщених осіб та сім’ям/особам, які опинилися в складних життєвих обставинах.