У Запоріжжі благодійники допомагають переселенцям та працівникам комунальних підприємств

06.10.2022 15:50

БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» надає продуктові набори за фінансової підтримки «Всесвітньої продовольчої програми ООН». Допомогу отримують, як тимчасово переміщені особи, так і запоріжці які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема працівники комунальних та промислових підприємств.

Діяльність реалізована в рамках проєкту «Food for life 2022», який реалізується за фінансової підтримки «Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН)». Мета цієї програми - забезпечення продуктовими наборами людей, які опинилися у скрутному матеріальному становищі та постраждали від війни в Запорізькій області. Також продуктові набори отримують уразливі до ВІЛ та ТБ групи, їх близьке оточення.

- Така допомога зараз вкрай необхідна людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, адже у такий спосіб задовольняються їх базові, першочергові потреби в їжі. Відомо, що захист, їжа, безпека - це перше з чого слід починати, а потім вже долучати психологів для емоційного розвантаження постраждалих від війни. Відчуття безпеки можна забезпечити, сховавшись в укриття,чи покинувши тимчасово межі міста. Ми ж залишаємося поряд і надаємо продукти харчування, щоб людям було що їсти. Такі продуктові набори видаються щомісяця, починаючи з червня, - розповіла голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» Ірина Дорошенко.

Кожен таки набір важить близько 13,5 кг і розрахований на 1 людину. В ньому борошно, макаронні вироби, соняшникова олія та консерви.

Близько 1300 осіб щодень отримують вже згадані продуктові набори на пункті видачі БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя». Загалом, починаючи з червня по вересень були видані 128 866 таких наборів.

Благодійники вже допомогли промисловим підприємствам ПрАТ «Укрграфiт», ПрАТ «Запоріжтрансформатор», ТОВ «ЗТМК». Серед комунальних підприємств КП «Титан», на черзі - КРБП «Зеленбуд». Також налагодили співпрацю із управлінням соцзахисту міськради, Запорізькою обласною організацією УТОГ, яка займається підтримкою осіб з інвалідністю зі слуху, Запорізькою територіальною профспілковою організацією Придніпровської залізниці. Також у взаємодії зі Службою у справах дітей міськради випрацювали алгоритм переадресації багатодітних родин для отримання продуктових наборів.

Крім того, надали допомогу у вигляді продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб Широківської, Оріхівської, Гуляйпільської, Василівської та Волноваської ОТГ, а також Токмацької та Молочанської МТГ.