У Запоріжжі тривають аварійні та відновлювальні роботи

13.10.2022 11:05

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- У багатоповерхівці, під’їзд якої 9 жовтня знищила ворожа ракета, продовжуються пошукові та аварійні роботи.

На жаль, на цей час під завалами знайдено ще одного загиблого. Щирі співчуття рідним та близьким.

Більше тридцяти мешканців цього будинку зараз тимчасово проживають в одному з міських ТІЦів. Людей там забезпечують харчуванням. Також мешканці двох під’їздів з дозволу спеціалістів змогли зайти до своїх квартир та забрати свої особисті речі.

Для попередження подальшого руйнування будинку проводиться укріплення конструкцій. Встановлюються підпорки з використанням лісу-кругляку, наданим компанією «Метінвест». Усього в пошукових та аварійних роботах задіяно 60 людей та 14 одиниць техніки ДСНС і комунального підприємства «ЕЛУАШ».

Аварійно-рятувальні роботи із залученням спеціалістів міської спеціалізованої аварійно-рятувальної служби та волонтерів, а також вивезення будівельного сміття заплановані і на завтра.

9 жовтня у тому районі постраждав ще й заклад освіти. Комунальники «Запоріжремсервісу» продовжують «закривати» там плитами OSB вибиті вікна. Більшість робіт, зокрема на першому та другому поверхах навчального закладу, вже виконано. Необхідно завершити «закривати» вікна у спортивному залі та на третьому поверсі.

Дякую усім службам, волонтерам та соціально-відповідальному бізнесу. Усі гуртом обов’язково все подолаємо.