Вітання з Днем захисників і захисниць України

14.10.2022 08:45

Шановні захисники і захисниці України!

 

Привітання з Днем захисників і захисниць України хочу почати з рядків Маршу Нової Армії: «Зродились ми великої години, З пожеж війни, із полум'я вогнів, Плекав нас біль по втраті України, Кормив нас гнів і злість на ворогів». Ці рядки були написані майже століття тому, а неначе цьогоріч, чи не правда?

 

Дата 14 жовтня, коли ми відзначаємо День захисників і захисниць України, свідчить про перекличку поколінь: 14 жовтня - День українського козацтва і Покрова Пресвятої Богородиці, яку січовики здавна вважали своєю покровителькою; також 14 жовтня 1943 року Запоріжжя було звільнене від нацистських загарбників.

 

Українці, звичайно ж, дуже мирні люди. Але коли на нашу землю ступає ворог, то на її захист стають не лише професійні військові, а й усі, хто може. Це в нашій крові. Скільки людей, чоловіків і жінок суто мирних професій, пішли воювати за свободу України…

 

Людина в пікселі – це герой нашого часу. ЗСУ – це вже не просто абревіатура – це символ сили і мужності, за яким захоплено спостерігає світ, і від якого тікає, кидаючи техніку, «вторая армія міра».

 

Наша безмежна пошана і любов українським захисникам і захисницям. Від імені усіх запоріжців бажаю кожному і кожній сили і витримки, вірних бойових побратимів та невтомних янголів-охоронців.

 

Разом переможемо!

 

Секретар міської ради                                               Анатолій Куртєв