У Шевченківському районі відзначили ліквідаторів-чорнобильців

13.12.2017 10:45

12 грудня в районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулася урочиста зустріч керівництва районної адміністрації з активом громадської організації «Союз ветеранів та інвалідів Чорнобиля» Шевченківського району, присвячена Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Голова районної адміністрації Федір Маєр відзначив мужність і героїзм героїв-ліквідаторів тієї страшної катастрофи. Учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання всіх, хто прийняв на себе смертоносну радіацію, хто віддав своє здоров'я і життя, беручи участь в ліквідації наслідків найстрашнішої катастрофи 20 століття.

- У Шевченківському районі проживає більше 420 сімей - учасників ліквідації чорнобильської аварії. Низький уклін тим, хто 31 рік тому, жертвуючи собою, взяв участь у ліквідації наслідків найбільшої в світі ядерної катастрофи. Районна адміністрація завжди допомагала і допомагатиме громадській організації «Союз ветеранів та інвалідів Чорнобиля» Шевченківського району, - сказав Федір Маєр.

Голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Павло Бєлан називає трагедію на Чорнобильській АЕС війною, в якій людство перемогло ціною самовідданої відваги, втраченого здоров'я і життя ліквідаторів.

Голова громадської організації «Союз ветеранів та інвалідів Чорнобиля» Шевченківського району Валерій Стегній побажав усім ліквідаторам, а також їх сім'ям міцного здоров'я і бадьорості духу, подякував районній адміністрації за постійну допомогу і увагу до організації.

Під час заходу Федір Маєр вручив активістам-чорнобильцям Почесні грамоти та подарунки.