Завершено першу чергу реконструкції скверу Театрального

13.12.2017 13:10

У Запоріжжі з'явиться ще одне затишне впорядковане місце для відпочинку городян. В Олександрівському районі ведеться реконструкція скверу Театрального. На сьогодні завершено перший етап. Тут вже вимальовуються обриси майбутнього скверу - виконані демонтажні і підготовчі роботи.

Сквер Театральний розташований в досить жвавій частині міста - виходить на проспект Соборний, навпроти знаходиться Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені Магара. Розмови про те, що потрібно привести до ладу територію скверу, йшли вже кілька років. З кінця вересня підрядники приступили до роботи. На сьогодні фахівці запевняють, що йдуть з випередженням графіків. Перший етап завершено. Виконані загальнобудівельні роботи - демонтаж, підготовлено все для облицювання плиткою та благоустрою території.

Голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий провів виїзну нараду на об'єкті реконструкції, проконтролював хід виконання робіт.

- Всі роботи, заплановані на цей рік, будуть зроблені. На одному з майданчиків до кінця тижня заплановано покласти плитку. Сквер перетворюється. Підготовчі роботи фактично завершені. На наступний рік залишиться благоустрій та облицювання. Доріжки будуть вимощені тротуарною плиткою, сходинки обшиті гранітом, встановлені лавочки. Прикрасять сквер тематичні паркові світильники і зелені насадження - рулонні газони, квіти, дерева, чагарники. На закінчення робіт передбачено 5 млн 200 тис. грн. Сквер матиме сучасний вигляд і буде затишним, - розповів Валерій Мостовий.

Головний інженер фірми генерального-підрядника поінформував, що на ділянці укладено понад 500 куб. м бетону, проведені роботи по терасах. Зараз фахівці викладають з цегли декоративну стіну, потім облицюють її сучасними матеріалами. Стіна гармонійно доповнить і прикрасить сквер. У найближчі дні робітники візьмуться вкладати бруківку на одній з терас скверу на загальній площі 600 кв. м. Колір бруківки - червоний і сірий. Навесні запланована висадка зелених насаджень. Реконструкція скверу триває.