Шановні запоріжці!

14.12.2017 09:00

14 грудня ми традиційно вшановуємо ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день 1986 р., через півроку після страшного вибуху на атомній станції, було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перемога людини над смертоносним вогнем. А відтоді – нагадування усьому людству, яким зловісним може бути мирний атом, а ще якою ціною самопожертви ліквідаторів дісталася ця перемога.

Пам’ятаючи про цю надто високу ціну, 14 грудня ми віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії і схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв. У боротьбі з наслідками цієї страшної техногенної трагедії вони свідомо жертвували своїм здоров’ям і навіть життям.

Ми маємо віддати данину пам’яті мужнім і самовідданим ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які захистили від смертельного опромінення мільйони громадян України та інших країн. Пам’ять про ті події повинна навчить нас цінувати життя і робити все можливе, щоб трагедія ніколи не повторилася. А ще – бути чуйними до проблем тих, хто пожертвував своїм здоров’ям заради нашої спільної безпеки.

 

Запорізький міський голова                                                                      Володимир Буряк