У Запоріжжі презентували книгу пам’яті про ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

13.12.2017 17:30

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Запоріжжі презентували книгу пам'яті «Чорнобильці Запоріжжя». Авторами видання виступили самі ліквідатори. У книзі представлені біографічні матеріали, спогади, історії про активістів чорнобильського руху в Запоріжжі.

- Книга призначена для молодого покоління. Головне завдання - зберегти пам'ять про тих людей, яким ми зобов'язані життям. Ідея написати таку книгу виникла після поїздки представників нашого об'єднання в Чорнобиль, їй передував фільм про запорізьких ліквідаторів, - розповів ліквідатор аварії на Чорнобильській атомній електростанції та голова Запорізького міського громадського об'єднання «Чорнобильці Запоріжжя» Павло Белан.

Начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації міськради Володимир Головешко, підкреслив, що завдання кожного - зберігати пам'ять про подвиг тих героїв, які врятували світ від страшної катастрофи, і передавати її наступним поколінням.

- Міська влада докладає всіх зусиль для того, щоб героїзм ліквідаторів не був забутий, і турбота про чорнобильців має першорядне значення. Приємно, що спільними зусиллями з міською організацією чорнобильців Запоріжжя нам вдалося видати книгу пам'яті, де ми зафіксували спогади учасників тих страшних подій. Ця книга буде передана в міські школи і бібліотеки. З неї юні запоріжці зможуть дізнатися про подвиг ліквідаторів Чорнобильської аварії фактично з перших вуст, - зазначив Володимир Головешко.

Ліквідатори та активісти Запорізької міської організації чорнобильців отримали від міської влади грамоти та цінні подарунки.