У Запоріжжі вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14.12.2017 12:43

14 грудня в Україні офіційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня 1986 року був введений в експлуатацію саркофаг, який накрив зруйнований в результаті аварії четвертий блок атомної електростанції. Ціною неймовірних зусиль, ціною власного життя та здоров'я ліквідатори захистили Україну і світ від подальшого поширення радіоактивного зараження.

Сьогодні в Запоріжжі відбувся урочистий мітинг. Пам'ятний захід пройшов на проспекті Соборному біля Вознесенівського спуску, на місці, де будується пам'ятник героям-ліквідаторам.

У мітингу взяли участь представники обласної та міської влади, громадських організацій, учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС і члени їх сімей, жителі міста.

Виступаючи перед присутніми, перший заступник міського голови Сергій Мішок висловив слова особливої вдячності героям-ліквідаторам, які з честю виконали свій обов'язок.

- Прийміть щирі слова подяки за ваш подвиг. Ви не шкодуючи свого життя, зробили все можливе, щоб захистити нашу землю і дати можливість жити всім іншим. Наш обов'язок пам'ятати ті трагічні події і ваш героїзм. Пам'ять про ваш подвиг буде увічнена в монументі, - сказав Сергій Мішок.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв-чорнобильців. Присутні поклали квіти до пам'ятного стенду.