КП «Водоканал» оновлює автотранспортний парк

14.12.2017 14:27

В рамках інвестиційної програми для підприємства придбана техніка, яка дозволить зробити роботу КП «Водоканал» більш оперативною та ефективною.

Одним із важливих напрямків інвестиційної програми КП «Водоканал» є проект з модернізації та оновлення автотранспортного парку підприємства.

В рамках реалізації даного проекту, за рахунок власних коштів інвестиційної програми КП «Водоканал», придбані нові автотранспортні засоби. Парк техніки підприємства поповнили: автомобіль аварійно-ремонтного призначення «Вахта», два автомобілі з цистернами для перевезення питної води та комбінована каналопромивочна машина зі спеціальним обладнанням Katmerciler G2-KAT.

Автомобіль «Вахта» використовується для перевезення аварійних бригад та інструменту при обслуговуванні споруд та мереж водопроводу та каналізації, а також для оперативної та своєчасної доставки спеціалістів на місце ліквідації аварійних ситуацій на мережах водопостачання та водовідведення.

Придбання такого автомобілю дає можливість підвищити продуктивність праці за рахунок зменшення часу на виконання робіт, подовжити міжремонтні періоди автомобіля за рахунок надійності устаткування, раціонально використовувати робочий час при виконанні виробничих завдань на підприємстві, а також дозволяє значно економити паливно-мастильні матеріали та витрати на запасні частини.

Автоцистерна для підвезення питної води на базі автомобіля МАЗ-5340 об'ємом до 9,0 м3, зарекомендувала себе як економічний та надійний автомобіль.

Автомобіль оснащений подвійною термоцистерною з утепленням між стінками. Автоцистерна може бути використана при температурі оточуючого середовища від -20 до +40 градусів за Цельсієм.

Ці автомобілі виконують завдання по забезпеченню абонентів КП «Водоканал» питною водою під час відключення водопостачання на час ліквідації аварій та на період виконання ремонтних робіт на мережах водопроводу.

Для ефективного промивання засмічень в системах каналізації комунальним підприємством «Водоканал» придбано сучасну комбіновану каналопромивочну машину зі спеціальним обладнанням Katmerciler. Адже каналізаційна система вимагає регулярного утримання та промивки від механічних забруднень, органічних та неорганічних відкладень.

Дана модель призначена для чищення каналізаційних каналів діаметром від 50 до 800 мм за гідродинамічним принципом, при якому всі забруднення з внутрішніх стінок труб видаляються за рахунок високого тиску води. Цей метод екологічний та безпечний. Адже він виключає ризик пошкодження труб за рахунок механічного впливу, і не потребує використання хімічних препаратів.

В грудні місяці автотранспортний парк КП «Водоканал» поповниться ще двома новими вантажними автомобілями-самоскидами марки КрАЗ-6511С4-500 вантажопідйомністю 10 тонн та КрАЗ-6511С2-500 вантажопідйомністю 20 тонн та сідловим тягачем з причепом МАЗ-5440С9-520-031. Вони також придбані за рахунок власних коштів інвестиційної програми підприємства.

Самоскиди відповідають екологічному стандарту EURO 5 та відрізняються від своїх попередників більшою вантажопідйомністю. Тобто на вивезення з місця розкопки пошкоджених мереж ґрунту, на доставку піску і щебню, та на відновлення благоустрою по завершенню аварійно-відновлювальних робіт достатньо буде лише однієї такої машини. А це економія часу та коштів.

У зв'язку із зміною і посилюванням вимог до перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом по території України, автотранспорт підприємства, який перевозить небезпечні вантажі, а саме – хлор, має відповідати особливим вимогам. Придбаний підприємством сідловий тягач з причепом МАЗ-5440С9-520-031 повністю відповідає усім критеріям безпеки та не допускає зриву постачань хлору, необхідного підрозділам комунального підприємства «Водоканал» для водозабезпечення населення.

Під час планування закупівель транспортних засобів спеціалісти КП «Водоканал» звертають особливу увагу на універсальність та економічність техніки, яка необхідна для стабільної роботи підприємства. Адже головна мета роботи підприємства - забезпечення безперервного надання якісної послуги з водопостачання та водовідведення жителям міста Запоріжжя.