Інспекція з благоустрою щоденно контролює дотримання правил благоустрою у Запоріжжі

11.11.2022 15:50

Так, проводяться профілактичні роз’яснювальні бесіди та інформування населення міста та суб’єктів господарювання щодо дотримання норм чинного законодавства у сфері благоустрою.

Зокрема одними з нагальних питань наразі є боротьба з бур’янами та несвоєчасним покосом трав; заборона спалювання опалого листя, гілок, побутових, будівельних та інших відходів.

Крім того, з 4 по 10 листопада інспектори провели перевірки та рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею у кожному з районів міста спільно з представниками районних адміністрацій та Національної поліції.

У підсумку підготовлені 11 проєктів рішень міськвиконкому щодо усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя (демонтаж). За результатами проведеної роботи також надані роз’яснення особам щодо заборони торгівлі у невстановлених місцях та передбачений за це КУпАП штраф, складено 3 адмінпротоколи за ст. 152 КУпАП.

Інспекція з благоустрою нагадує, що згідно з цією статтею за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів і їх територій передбачено накладання штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів і на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.