Міська влада підтримує молодь в реалізації бізнес-ідей

14.12.2017 16:47

У Запоріжжі активні, цілеспрямовані молоді люди отримують матеріальну підтримку від міської влади для реалізації своїх бізнес-ідей. Для цього необхідно стати учасником міського конкурсу бізнес-проектів, розробити і захистити свій проект. За підсумками 2017 року три кращих бізнес-пропозиції від молоді отримають шанс втілитися в життя.

Сьогодні в Запорізькій обласній спілці промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» учасники міського конкурсу бізнес-проектів презентували і захищали свої роботи. Всього було подано на конкурс 25 бізнес-проектів. З них 10, які, на думку представників журі, відповідають конкурсним вимогам, актуальні і їх реально втілити в життя, були відібрані до фіналу.

Конкурс проводиться в рамках міської програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва. Таким чином надається підтримка підприємцям початківцям, молодь має можливість реалізовувати свій інтелектуальний потенціал.

Організатор конкурсу департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міської ради спільно з департаментом спорту, сім'ї та молоді міської ради.

- Конкурс щорічний. Проводиться він в три етапи. Передбачені тренінги та консультації, підготовка і написання бізнес-проектів, публічний захист робіт. Цього року були розроблені 25 проектів різного спрямування. Це сфери послуг, сервісу, торгівлі, виробництва. Два дні тому відбулося засідання експертної комісії. 10 бізнес-проектів відібрані для презентації та захисту. За підсумками сьогоднішнього засідання буде визначено трьох переможців. Передбачені грошові премії. Наступний крок за молоддю - реалізувати свої ідеї, - розповів директор департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міської ради Володимир Жуков.

Переможець конкурсу, автор найперспективнішого проекту, отримає премію в 10 тис. грн. За друге місце передбачено грошову винагороду в розмірі 7 тис. грн, за третє - 5 тис. грн.

Наприкінці грудня пройдуть урочисті збори, де оголосять переможців конкурсу за підсумками 2017 року.