У Запоріжжі проводяться рейди по виявленню дітей з "групи ризику"

15.12.2017 13:55

За інформацією служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, одним з основних завдань служби є реалізація права дитини на виховання в сім’ї та доброзичливе ставлення до неї. З метою попередження бездоглядності серед дітей, своєчасного виявлення дітей, що залишають сім’ю, спеціалістами служби спільно з представниками ювенальної превенції проводяться профілактичні рейди та бесіди з родинами дітей «груп ризику».

Протягом 2017 року проведено 687 рейдів. Під час рейдів виявлено 108 неповнолітніх, які опинились в складних життєвих обставинах, або залишились без батьківського піклування. З них 30 дітей забрали з вулиці, 68 дітей вилучено з сімей, знайдено покинутих 10 дітей.

Для вирішення подальшої долі спеціалісти служби тимчасово улаштували до Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації 62 дитини. Для обстеження та надання необхідного лікування направлено до лікарняних закладів 42 дитини. Після проведення відповідної профілактичної роботи з дітьми та батьками повернуто в сім’ю 4 дитини.

З 1368 батьками проведено профілактичні бесіди. Родинам, відповідно до виявлених проблем, надано консультативну, матеріальну, продуктову та інші види допомоги.