Шевченківському району виповнилось 55 років

15.12.2017 15:13

У БК ім. Шевченка відбулись урочистості з нагоди святкування 55-річного ювілею Шевченківського району. Привітати громаду району завітали керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор із зв'язків з громадськістю АТ «Мотор Січ» Анатолій Малиш, депутати міської та обласної ради, настоятель Свято-Андріївського кафедрального собору протоієрей Костянтин Костюкович, керівники підприємств, установ, організацій району, ветерани та молодь.

Голова районної адміністрації ЗМР по Шевченківському району Федір Маєр, відкриваючи захід, щиро привітав усіх жителів району з ювілеєм і наголосив, що район стрімко розвивається та впевнено дивиться у майбутнє.

- Шевченківський район утворено 30 грудня 1962 р. Новий район міста Запоріжжя отримав ім'я видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Шевченківський район нині - найбільший у місті як за територією, так і за чисельністю населення - 150 тисяч жителів. Районна адміністрація спільно з депутатським корпусом, міським головою та виконкомом міської ради робить усе, щоб наше місто було кращим в Україні, а наш район - кращим у Запоріжжі, - сказав Федір Маєр.

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток району, а також з нагоди 55-ї річниці утворення нагрудним знаком «За заслуги перед Шевченківським районом» Федір Маєр урочисто нагородив директора комунального підприємства «Запоріжміськсвітло» Олександра Авдієнка та директора виробничого підприємства «Дарниця» Зінаїду Соловей.

Подяку голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району за значний колективний внесок у зміцнення економічного, наукового та промислового потенціалу району, розвиток соціальної і гуманітарної сфер оголошено 13 колективам підприємств, установ, організацій, а також депутатам міської ради та обласної ради.

Керуючий справами виконкому міської ради Роман Омельянович щиро привітав шевченківців зі святом, побажав нових звершень у розвитку району і відзначив, що багатство району — це люди, які своєю працею творять його сучасне та майбутнє.

Справжнім подарунком став для глядачів концерт за участі Заслуженої артистки України Інни Гапон, переможця шоу «Караоке на майдані» Гайка Григоряна, солістів народної студії естрадного вокалу «Соната» БК ім. Шевченка Ольги Семенової та Аліни Фільшиної, а також кращих творчих колективів Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району.

Промисловість Шевченківського району - це унікальний виробничий потенціал, який представлений відомими підприємствами з високотехнологічним виробництвом АТ «Мотор Січ», КП НВК «Іскра» , ДП «ЗМКБ« Прогрес» імені академіка А.Г. Івченко»; ПАТ «Запорізький абразивний комбінат», ДП «Запорізький державний авіаційний завод «МІГремонт», ПАТ «Запорізький хлібозавод № 3» та багато інших. Динамічно розвивається переданий в комунальну власність міста «Міжнародний аеропорт Запоріжжя».

Успішна робота промислового комплексу і сфери торгівлі сприяли зниженню рівня безробіття і зростання заробітної плати. Середня заробітна плата зросла в порівнянні з 2016 роком на 18,5% і становить 7068 гривень.

Рік, що минає, став знаковим у розвитку району. Так, за останні два роки були виконані масштабні роботи з поточного ремонту внутрішньоквартальних доріг (50 вулиць), тротуарів (7 тис. кв. м), вперше були відремонтовані дороги приватного сектора (25 вулиць і провулків), завершився капітальний ремонт дороги в аеропорт.

Активно реалізується в районі Програма «Світло», згідно з якою за 2 останні роки проведені роботи по будівництву зовнішнього освітлення на 62 вулицях району, по реконструкції - на 7 вулицях.

Для змістовного дозвілля дітей та підлітків 2016-2017 роках були виділені кошти з міського бюджету і депутатського фонду та вже встановлені 9 спортивних і 25 дитячих майданчиків. З метою відновлення місць відпочинку ведеться реконструкція парку ім. Клімова і скверу по вул. Бочарова.

В системі освіти району відбулись істотні зміни. Цього року введено в експлуатацію реконструйований дитячий садок № 100 «Гармонія»; за останніх три роки відкрито 22 групи раннього та дошкільного віку, що дозволило закрити одне з найгостріших питань освітньої системи - в Шевченківському районі немає черги в дитячий садочок. Запорізька гімназія № 93 за рейтингом «ТОП-100 шкіл України» стабільно займає лідируючу позицію. На базі школи № 64 створено інклюзивний клас під егідою дружини Президента України Марини Порошенко.

У грудні цього року на базі Запорізької гімназії № 93 відкрився сучасний багатофункціональний спортивний стадіон - таких стадіонів у районі ще не було.