В Комунарському районі замінюють ділянку водопроводу

18.11.2022 14:35

Роботи ведуться по вулиці Водограйній. За інформацією КП «Водоканал», через аварійний стан сталевого водопроводу заміні підлягає ділянка сталевої труби на поліетиленову довжиною 414 м. Відомо, що цей водопровід забезпечує кільцювання водопровідних мереж з вулицями 40 років Перемоги та Новокузнецька, а також живить водою близько 3 тисяч мешканців міста та інших абонентів різних форм власності.

Водопровід, розташований в Комунарському районі міста Запоріжжя, введено в експлуатацію в 1991 році, отже він використовується 31 рік.

Внаслідок тривалої експлуатації та фізичного зношення водопровід в аварійному стані. Безпосереднє розташування водопроводу біля проїжджої частини автомобільної дороги загрожує її деформації, а в разі виникнення витоків може призвести до виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Також спеціалісти КП «Водоканал» зазначають, що постійні аварійні ситуації на цій водопровідній трубі постійно спричиняли безліч незручностей як для споживачів, так і для ремонтників.

- Ліквідація аварійних ситуацій потребує відключення всієї ділянки водопроводу, що призводить до припинення водопостачання абонентам та припинення протипожежного водопостачання. Тривале відключення ділянки може здійснити негативний вплив на якість води. Ліквідація аварійних ситуацій ускладнюється піщаними ґрунтами, в яких укладено водопровід. Тож, необхідність заміни цієї ділянки очевидна, - зазначив начальник управління з капітального будівництва та ремонтів КП «Водоканал» Олександр Каведяєв.

Роботи виконуються силами ремонтно-будівельного цеху КП «Водоканал» методом санації існуючого сталевого трубопроводу діаметром 400 мм поліетиленовим діаметром 250 мм. Застосований метод дозволяє мінімізувати земельні роботи та пошкодження елементів благоустрою, асфальтового покриття проїжджої частини дороги. Роботи розпочаті у серпні поточного року з запланованим терміном завершення в листопаді.

Заміна водоводу забезпечить безперебійне та якісне постачання води у Комунарському районі на господарсько-питні потреби та потреби пожежогасіння.

Завершальним етапом буде відновлення покриття пішохідної доріжки та благоустрій зеленої зони.