Запоріжців штрафують за торгівлю у невстановлених місцях

18.11.2022 15:15

Фахівці інспекції з благоустрою щоденно контролюють дотримання правил благоустрою у Запоріжжі. Зокрема, проводять профілактичні роз’яснювальні бесіди та інформування населення міста та суб’єктів господарювання щодо дотримання норм чинного законодавства та рейди місцями стихійної торгівлі.

Нині особливу увагу приділено забороні спалювання опалого листя, гілок, побутових, будівельних та інших відходів. Крім того, з 11 по 17 листопада інспектори провели перевірки та рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею у кожному з районів міста спільно з представниками районних адміністрацій та Національної поліції.

За результатами інспекцій також підготовлені проєкти рішень міськвиконкому щодо усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя, зокрема демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд. Також надані роз’яснення особам щодо заборони торгівлі у невстановлених місцях та передбачений за це КУпАП штраф, складено 3 адмінпротоколи за ст. 152 КУпАП.

Запоріжцям нагадують, що за порушення державних норм, стандартів і правил благоустрою передбачено накладення штрафу на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів громадян, і на посадових осіб, громадян- суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.