Щодо погодинних відключень електроенергії у Запоріжжі

18.11.2022 23:45

«Запоріжжяобленерго» повідомляє

УВАГА! 19 ЛИСТОПАДА У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖЕНО ДІЮ ГРАФІКІВ СТАБІЛІЗАЦІЙНИХ ПОГОДИННИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ

За розпорядженням НЕК «Укренерго» з метою стабілізації стану єдиної енергосистеми у Запорізькій області завтра, 19 листопада, продовжено дію графіків стабілізаційних погодинних відключень електроенергії.

Графіки діють із 00:00, відключення розпочинаються із Третьої черги, далі погашається Перша, потім – Друга. Орієнтовна тривалість відключення для кожної черги – 3 години з урахуванням часу, необхідного на здійснення переключень. Відключення можуть повторюватися протягом дня, а також наступної доби у тому ж порядку із таким само 3-годинним часом інтервалом до стабілізації стану єдиної енергосистеми України або надходження іншого розпорядження. У випадку скасування дії графіків або змін у графікам, про це буде повідомлено додатково.

Нагадуємо: протягом дня також можливі аварійні відключення електроенергії, якщо цього вимагатиме стан єдиної енергосистеми. У такому випадку тривалість відключення нерегламентована. Аварійні відключення здійснюються у централізованому порядку диспетчерською службою НЕК «Укренерго», тож прогнозувати, коли саме стануться такі відключення та скільки вони триватимуть, ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має можливості.

Графіки відключень оприлюднені на сайті обленерго.