Запоріжці визначили долю головної ялинки міста

21.11.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

У нашій країні йде війна, тому через існуючі обмеження ми відмовилися від масових новорічних святкувань та заходів. Але одне питання у нас залишалося відкритим: чи потрібно цьогоріч у Запоріжжі встановлювати головну міську ялинку?

Нам була важлива ваша думка з цього приводу. І тому трохи більше тижня тому ми запустили відповідне онлайн-голосування.

На цей час опитування вже завершене. Участь у ньому взяли майже 83 тисячі людей, з яких 39 % (32 160 голоси) підтримали варіант «за», а 61% (50 820 голосів) – варіант «проти».

Ми обіцяли, що остаточне рішення будемо приймати на основі ваших голосів. Тож якщо більшість голосуючих вирішили, що під час війни ялинка місту не потрібна, то так тому і бути. Цього року центральна міська площа залишиться без новорічної красуні.

У коментарях багато хто з вас писав про те, що кошти, які могли б бути витрачені на ялинку, краще передати на допомогу ЗСУ. Хочу зауважити, що ці два питання ніяк між собою не пов’язані. По-перше, ніяких додаткових фінансів на ялинку ми б не виділяли, а використали б минулорічні конструкції та прикраси. А по-друге, ми як допомагали нашим воїнам, так і продовжимо це робити, і наявність або відсутність ялинки на це взагалі ніяк не вплине.

А взагалі віримо в краще і в новорічні дива. І якщо раптом Перемога настане до Нового року, то наші міські служби, як і завжди, оперативно відпрацюють і встигнуть встановити новорічну красуню за одну добу.

Зараз у кожного свій фронт і разом ми обов’язково переможемо!

Віримо в Бога. Молимося за Запоріжжя. Дякуємо Збройним Силам України.

Тихої усім ночі.