Депутати Запорізької молодіжної міської ради провели підсумкову сесію 2017 року

16.12.2017 09:27

15 грудня відбулася 19-та звітно-виборна сесія Запорізької молодіжної міської ради. 32 депутати з числа студентської, учнівської та робітничої молоді зібралися, щоб підбити підсумки роботи у 2017 році та нагородити кращих з активних юнаків та дівчат. Також на наступний період був обраний молодіжний мер міста. Це місце більшістю голосів молодіжна рада віддала Сергію Ільченку.

Засідання відкрилося урочистим врученням новим депутатам молодіжної ради посвідчень і нагрудних значків. Студентам і трудовій молоді, які стали депутатами молодіжної ради, документи і значки вручав секретар Запорізької міської ради Руслан Пидорич. Сам у минулому депутат молодіжної міськради, Руслан Пидорич побажав присутнім прагнути до самореалізації і розширення кругозору, а також брати активну участь у житті міста.

Начальник управління у справах сім'ї та молоді Запорізької міськради Олексій Савицький від імені міської влади вручив грамоти та подарунки учням запорізьких ліцеїв, коледжів і училищ за активну участь у громадському житті та успішне навчання.

Також на сесії депутат молодіжного міськради Катерина Романенко презентувала запорізький проект для участі у всеукраїнському конкурсі «Молодіжна столиця України». Як сказав Олексій Савицький, наше місто має повне право претендувати на це звання, тому що в Запоріжжі живе і працює активна молодь, до думки та ініціатив якої прислухається міська влада.

- Всі ініціативи, висунуті молоддю Запоріжжя, в тому числі і депутатами молодіжного міськради, вже закладені в бюджет міста на наступний рік, - сказав Олексій Савицький.

Завдяки активності молодих депутатів в Запоріжжі останніми роками проходить багато культурних заходів, які стали всеукраїнськими, зокрема фестивалі Z Games, Zobi Fest, URBAN FEST, які вже стали популярними. До слова, Всеукраїнський молодіжний форум буде проходити теж у Запоріжжі.

Також на цій сесії був обраний молодіжний мер Запоріжжя на наступний період. Це місце вдруге зайняв Сергій Ільченко. Він отримав переважну більшість голосів представників молодіжної ради.