У Запоріжжі перевіряють роботу ТІЦів

22.11.2022 18:55

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- В рамках робочої поїздки проінспектували дитсадок та школу, на базі якої облаштовано територіальний інформаційний центр (ТІЦ).

Проконтролювали, як організована робота ТІЦу, які служби там працюють та як у ньому облаштоване укриття.

На цей час сховище відповідає вимогам найпростіших укриттів. Там є придбані за грантові кошти генератор, ліжка, столи, стільці, лавки, пледи. Створено запаси ліків, харчів та води, також є можливість для приготування їжі.

Зараз ми розробляємо проєктно-кошторисну документацію для того, щоб переобладнати його з найпростішого на повноцінне укриття. Для цього там буде зроблено додатковий вихід, вентиляцію та облаштовано санітарні кімнати.

Також сьогодні ми перевірили укриття в одному з дитячих садків цього ж району міста. Заплановано, що у разі відповідної безпекової ситуації в цьому сховищі зможуть у дві зміни перебувати чотири чергові групи дітей.

Раніше працівники ДСНС надали висновок, що укриття (за умови закриття в ньому вікон, встановлення вентиляційної системи та додаткового туалету) придатне для використання. На сьогодні всі ці умови виконані, і зараз ми чекаємо на висновок повторної комісії ДСНС.

Дякуємо всім, хто допомагає облаштовувати міські укриття. І представникам ОСББ, і працівникам ТІЦів та міських служб, і волонтерам, і мешканцям міста. Разом ми обов’язково зробимо Запоріжжя безпечним.