Щодо запорізьких «Пунктів Незламності»

23.11.2022 12:40

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Територіальні інформаційні центри - це наші запорізькі «Пункти Незламності».

За багатьма прогнозами ця зима буде складною, адже російські терористи регулярно обстрілюють об'єкти критичної інфраструктури нашої держави, намагаючись залишити нас без світла та тепла.

Саме тому в країні вже готуються до всіх можливих сценаріїв. Зокрема, в Офісі Президента анонсували новий проєкт підтримки населення – «Пункти Незламності», створені на випадок блекауту.

А це означає, що ми працюємо у Запоріжжі у правильному напрямку та на одній хвилі з Президентом. Адже вже півроку ми облаштовуємо територіальні інформаційні центри (ТІЦи), в яких зараз люди можуть отримати інформаційну допомогу і які у випадку виникнення надзвичайної ситуації стануть саме такими Пунктами Незламності. Саме туди люди зможуть прийти зігрітись, отримати харчування, ліки, зарядити свої телефони і павербанки та прийняти теплий душ (до речі, саме для цього ми і придбали в школи та дитсадки міста бойлери, про які нещодавно в соцмережах було так багато галасу).

Таких ТІЦів у Запоріжжі 107, і єдине, чого частині з них поки що не вистачає для того, щоб стати повноцінними Пунктами Незламності - це генератори. Процес оснащення всіх ТІЦів автономними генераторами наразі триває. Для цього ми зокрема заручаємося підтримкою наших міжнародних партнерів. Кожен обладнаний генератором ТІЦ - це вже Пункт Незламності.

Зазначу, що міські ТІЦи вже неодноразово доводили свою ефективність. Зокрема після ворожих обстрілів, коли ми розміщували в ТІЦах мешканців постраждалих будинків та надавали людям необхідну медичну допомогу, харчування та інформаційну підтримку.

Віримо, що взимку запоріжці житимуть у своїх теплих домівках, але маємо завжди бути на крок попереду і продовжуємо спільно працювати далі задля нашої Перемоги.