Міські лікарні готові до роботи в умовах блекауту

24.11.2022 17:45

Попри всі наміри ворога знищити критичну інфраструктуру, тимчасове вимкнення електрики у Запоріжжі не призвело до гуманітарної катастрофи. Зокрема, міські лікарні в умовах блекауту продовжили працювати та надавати допомогу людям.

До відключення світла, водо- та теплопостачання в КНП «Міська лікарня № 9» готувались заздалегідь. Для забезпечення електрикою відділення екстреної медичної допомоги, інтенсивної терапії, операційних і сталого функціонування закладу є 4 генератори. Тож медичну допомогу можна отримати, незважаючи на будь-які обставини. На випадок відсутності води заздалегідь заготовлені резервуари з питною та технічною водою. Якщо не буде опалення – тепло забезпечать генератори. Тож під час блекауту техніка та персонал спрацювали, як і планувалось, – у штатному режимі.

- Для нас це не було сюрпризом. Коли зникло світло, ми перейшли на роботу в режимі забезпечення електроенергією з генераторів. В цей час проводились операції, працювало наше відділення екстреної медичної допомоги та відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де перебувають хворі на штучній вентиляції легенів, - розповів в.о. медичного директора лікарні Олександр Вєдєнєєв.

Запасів води у лікарні в разі потреби має вистачити приблизно на 4 тижні, на стільки ж розраховано й пальне для генераторів. Задля безпеки ці запаси розташовані по різних локаціях.