День вшанування пам’яті жертв Голодоморів

26.11.2022 08:45

Запоріжці!

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору. Пам’ять мільйонів українців, які у минулому столітті були закатовані голодом. Ці люди мали землю. Ці люди вміли на ній працювати. А ще ці люди прагнули свободи. Свободи, якої тиранічний сталінський режим не міг допустити, і тому вбивав українську волю страшним голодомором.

Минуло майже століття. Які висновки зробила росія, правонаступниця СРСР, після таких трагічних подій в Україні? Ніяких. Вірніше, ніяких людських. країна-терорист не лише не визнала факту Голодомору, а ще й свідомо і цілеспрямовано прямо зараз вдається до такої ж тактики більшовиків – до геноциду українського народу.

Як і 90 років тому, нащадки сталінських посіпак грабують все, що бачать на окупованих українських територіях, вбивають тисячі мирних жителів, вивозять тоннами вирощене українцями зерно, і ще й цинічно шантажують голодом світ, який орієнтований на постачання зерна з України.

Більше того, рашизм у своїй жорстокості пішов далі, ніж сталінізм, та вирішив влаштувати Україні «холодомор», маючи на меті залишити її напередодні зими без тепла і світла. А російська пропаганда вже навіть скинула маску «освободітєля» і не приховує справжньої причини початку повномасштабної війни – винищення українців як нації, яка посміла жити вільним життям.

Але Україна вистоїть у цьому нерівному двобої і, маючи гіркий історичний досвід віроломства так званого «старшого брата», доведе цього разу справу до кінця і остаточно розірве імперські рашистські пута.

Тож давайте сьогодні, у загальнонаціональний День вшанування пам’яті жертв Голодоморів, згадаємо всіх безвинно вбитих голодом українців. Давайте усі разом сьогодні о 16:00 долучимося до загальнонаціональної акції «Запали свічку» і засвітимо вогник у кожній оселі як знак скорботи за загиблими під час Голодоморів.

Наша пам'ять і наша віра в Перемогу – це запорука того, що геноцид українців ніколи більше не повториться.

 

Секретар міської ради                                                      Анатолій Куртєв