Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

25.11.2022 21:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- 23 листопада через масовані ворожі обстріли майже вся країна занурилася у темряву. Запоріжжя також на 10 годин залишилося без світла. А разом зі світлом у місті зникли вода, тепло, газ та нормальний зв`язок. Саме тоді ми з вами вперше дізналися, що таке тотальний блекаут. Але ми вистояли. Ми пережили. Ми впоралися. І впоралися з гідністю.

Того дня Запоріжжя було одним з найперших українських міст, яке здолало цю проблему, адже наші енергетики поновили світло менше ніж за півдоби. Також хочу сказати, що навіть після відключення електропостачання міські лікарні продовжили працювати. Ми одразу увімкнули генератори, якими завчасно забезпечили наші заклади охорони здоров’я. Так, ті самі генератори, за які міську владу так багато лаяли тоді у соцмережах, і якими ми і зараз продовжуємо оснащувати міські ТІЦи, щоб перетворити їх на Пункти Незламності.

А найголовніше те, що після масштабного блекауту наразі у Запоріжжі зберігається відносна стабільність. Так, у нас є віялові відключення, але в нас немає таких ситуацій, як в низці інших міст, коли світло в оселях відсутнє по 36 годин, або вмикається лише по 2 години на добу.

І це наша з вами спільна заслуга. Тому що ми згуртовані. Тому що ми свідомі та організовані. Тому що ми разом з вами заощаджуємо електроенергію: ви – у щоденному побуті, ми - вимикаючи вуличне освітлення та регулюючи рух електротранспорту. І навіть коли знеструмлені, ми все одно незламні.

Дякую кожному за стійкість та відповідальність.

Зараз у кожного свій фронт, і разом ми обов’язково переможемо!

Віримо в Бога. Молимося за Запоріжжя. Дякуємо Збройним Силам України.

Тихої усім ночі.