Запоріжцям повернули півтора мільйона гривень за не отримане опалення

18.12.2017 12:55

На сьогоднішньому засіданні виконкому міський голова Володимир Буряк нагадав, що 31 жовтня виконавчий комітет Запорізької міської ради прийняв рішення № 673 «Про проведення нарахувань за послуги з централізованого опалення за жовтень-листопад 2017 року».

Опалювальний сезон в Запоріжжі стартував 24 жовтня. Однак в деяких будинках тепло з різних причин подали із запізненням. До того ж традиційно на початку опалювального сезону виникла проблема «заповітрених» стояків, коли навіть після подачі тепла на будинок окремі квартири залишалися якийсь час без опалення.

У зв'язку з цим в кінці жовтня міський голова Володимир Буряк доручив профільному департаменту з управління житлово-комунального господарства міської ради та концерну «Міські теплові мережі» підготувати проект рішення виконавчого комітету міської ради, який би дозволив городянам не платити за практично не отримане тепло.

Для будинків і квартир, в яких опалення включили із запізненням, оплату за опалення в жовтні-листопаді повинні були перерахувати. Таке завдання було поставлене перед концерном «Міські теплові мережі». Якби вказане вище рішення виконавчого комітету міської ради не було прийняте, то у концерну не було б підстав для перерахунку.

- Хочу сьогодні поінформувати про результати виконаної роботи. Перерахунок проведено. Інформація про нього міститься в платіжках, які запоріжці отримали в грудні, - зазначив Володимир Буряк.

В результаті перерахунок був проведений по 10505 квартирах. Їх опалювальна площа становить понад 334 тисяч квадратних метрів. Сума перерахунку склала 1 мільйон 582 тисячі гривень з ПДВ.

Інформація про перерахунок вже доведена до споживачів. Вона була вказана в платіжках за тепло, які запоріжці отримали в грудні.