У Запоріжжі продовжують соціально підтримувати містян з особливими потребами

02.12.2022 17:05

У рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення, що фінансується за рахунок коштів бюджету міста, у Запоріжжі реалізується низка заходів, спрямованих на соціальну підтримку осіб з інвалідністю різного віку.

Завдяки реалізації у 2022 році комплексних заходів соціального захисту населення здійснювалася підтримка мешканців міста з особливими потребами, яким надано адресну цільову допомогу, матеріальну допомогу за особистими зверненнями та іншу соціальну підтримку.

Так, адресну цільову допомогу отримали діти з інвалідністю різних категорій, а саме: хворі на онкологію у розмірі 10000 грн та по 1000 грн діти, хворі на цукровий діабет; ДЦП; захворювання яких пов'язане з наслідками аварії на ЧАЕС; прикуті до ліжка; з синдромом аутизм; діти з інвалідністю, яких виховують батьки з інвалідністю; які виховуються в багатодітних сім'ях; сироти, які мають інвалідність. Сім’ям, які виховують двох дітей з інвалідністю, надано по 2000 грн.

Адресну цільову допомогу у розмірі 2184 грн отримали особи з інвалідністю, які знаходяться на лікуванні програмним гемодіалізом та по 1000 грн – особи з інвалідністю з порушенням зору I і II гр.; з пересадженими органами; студенти з інвалідністю; особи з інвалідністю, які пересуваються на колісних кріслах.

Міською комплексною програмою також передбачено надання адресної цільової допомоги у розмірі 1000 грн особам з інвалідністю внаслідок війни. Зокрема, до Дня перемоги над нацизмом здійснено виплату особам з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; з нагоди Дня захисників та захисниць України - особам з інвалідністю внаслідок участі в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил; до Дня виводу військ з Афганістану - особам з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан і на території інших держав.

Всього адресну цільову допомогу надано 4263 мешканцям міста зазначених категорій на загальну суму біля 5,2 млн грн.

Реабілітаційну допомогу в ході занять плаванням та гімнастикою у басейні отримали 36 жінок після мастектомії.

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю надано матеріальну допомогу 110 членам громадських організації, які опікуються проблемами осіб з інвалідністю, у розмірі 500 грн кожному.

За особистими зверненнями осіб з інвалідністю до міського або районних управлінь соціального захисту населення міської ради цього року матеріальну допомогу на проживання або лікування виділено 2496 громадянам.

Загалом у 2022 році у межах реалізації заходів міської комплексної програми соціального захисту населення допомогу отримали більше 6,8 тис. мешканців з особливими потребами на загальну суму 10,3 млн грн.