Щодо відключень електроенергії у Запоріжжі

10.12.2022 19:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Підступний ворог продовжує цинічно та сплановано атакувати енергетичні об’єкти країни.

Щоб стабілізувати ушкоджену державну енергосистему, енергетики застосовують погодинні відключення електроенергії. Та через те, що обстріли ворога не припиняються, цих заходів вже, на жаль, недостатньо. Саме тому запорізьким енергетикам доводиться вдаватися ще й до екстрених стабілізаційних відключень, через які світло у багатьох споживачів вимикається не по 3-4 години на добу, як раніше, а на довший період. При цьому у споживачів, заживлених від об’єктів критичної інфраструктури міста, зараз взагалі немає ніяких відключень.

Це по-справжньому болюче питання, яким наразі стурбоване майже все Запоріжжя. Саме з цього приводу представники міської та обласної влади звернулися до ПАТ «Запоріжжяобленерго».

У відповідь на наше звернення енергетики прийняли рішення додатково відключати частину споживачів, заживлених від об’єктів критичної інфраструктури міста. Цей механізм дозволить Запоріжжю знову повернутися до планового погодинного вимикання електроенергії лише протягом 3-4-х годин на чергу. Такий алгоритм дій має бути втілений у життя вже з цього понеділка.

Тому давайте триматися. А ще давайте пам’ятати, що українським захисникам і захисницям, які воюють за нашу з вами свободу в окопах на передовій, зараз набагато важче. Тому будьмо сильними та терплячими і не дозволимо ворогу зламати нас на нашому шляху до Перемоги!