У Запоріжжі тривають рейди з ліквідації стихійної торгівлі

13.12.2022 12:20

Фахівці інспекції з благоустрою не припиняють щоденно контролювати дотримання правил благоустрою в Запоріжжі. Інспектори проводять профілактичні бесіди з підприємцями та інформують містян щодо дотримання норм законодавства у сфері благоустрою, а також спільно з поліцією здійснюють рейди місцями стихійної торгівлі. Порушників карають штрафами.

Так, протягом 2-8 грудня спеціалісти інспекції з благоустрою, спільно з представниками Національної поліції та фахівцями районних адміністрацій, провели низку рейдів у різних районах міста задля припинення несанкціонованої підприємницької діяльності. За результатами інспекцій надані роз'яснення громадянам щодо заборони торгівлі у не встановлених  для цього місцях. Крім того, складено 1 протокол про адмінпорушення за ст.152 КУпАП.

Також підготовлені 3 проєкти рішень міськвиконкому щодо примусового демонтажу незаконно встановлених споруд.

Запоріжцям нагадують, що за порушення державних норм, стандартів і правил благоустрою передбачено накладення штрафу на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів громадян, і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності  - від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.