Мешканців проінформували про плани відновлення постраждалого будинку

14.12.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Запоріжці!

Сьогодні ми зустрілися з мешканцями постраждалого від обстрілу будинку на вулиці Незалежної України. На зустрічі налагодили комунікацію для спільного вирішення наступних питань.

Плани щодо відновлення будинку

Вже є висновки Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій про те, що пошкоджені під’їзди можуть бути відновлені. Наразі триває визначення проєктанта, який розробить проєктно-кошторисну документацію. Планується, що проєкт відновлення буде завершено наприкінці лютого. Паралельно з цим ми будемо визначати джерела фінансування.

Перспективи відновлення опалення у 1-му під’їзді

У неушкодженій частині будинку є вода, опалення, газ і електрика. Єдина проблема з комунікаціями – відсутність тепла у 1-му під’їзді. Домовилися, що завтра місто надасть кран, з допомогою якого до під’їзду буде прокладено трубу опалення.

Надання матеріальної допомоги мешканцям непридатних для проживання квартир

Всі, хто ще не встиг отримати акти обстеження пошкодженого майна, можуть зробити це у райадміністрації. З актами можна звертатися до управління соцзахисту та оформляти статус ВПО з усіма належними виплатами. Також у мешканців будинку є можливість звернутися до депутатів міськради, які можуть надати їм матеріальну допомогу з депутатських фондів.

Зараз у кожного свій фронт, і разом ми обов’язково переможемо!

Віримо в Бога. Молимося за Запоріжжя. Дякуємо Збройним Силам України.

Тихої усім ночі.