У Запоріжжі відкрилася передноворічна виставка плакатів воєнного часу

19.12.2022 17:00

Сьогодні, 19 грудня, в рамках проєкту «Плакати воєнного часу» біля фасаду Туристичного інформаційного центру відбулось відкриття персональної виставки українського художника та ілюстратора Нікіти Тітова.

Митець закінчив Харківський національний педагогічний університет імені Григорія Сковороди зі ступенем художньої графіки. З серпня 2018 року працює художником у Харківському літературному музеї.

Займається створенням патріотичних українських плакатів з 2013 року, перший – під назвою «Країна народжується» - зробив у грудні під час Майдану. З 2014 року почав робити більше плакатів. Вони стали для художника своєрідним щоденником, в якому він віддзеркалює реакцію на навколишні події.

- Таке стисле, чітке, дуже просте повідомлення, але воно зчитується настільки швидко, що людина за кілька секунд розуміє, що я мав на увазі. Це така концентрація думок і дуже виразний засіб донести їх до людини, - характеризує свої роботи митець.

Плакати, виставлені на експозицію в Запоріжжі, автор присвятив кожному українцю. Зокрема є ілюстрації-подяка українським захисникам, енергетикам та всім, хто кожного дня докладає зусиль для якнайшвидшої перемоги. Є також і передноворічні мотиви в плакатах Тітова.

- Плакати Нікіти Тітова відомі на весь світ своїм натхненним духом української мужності та бажанням жити, боротися. Його роботи всім своїм змістом переконують глядача, що перемога України вже дуже близька до нас. Думаю, саме такий посил є дуже актуальним напередодні різдвяних та новорічних свят, - резюмував директор ТІЦу Олексій Каніщев.

Місця для експозиції вже традиційні - на фасаді ТІЦу, проспекті Маяковського й на кубах по місту.

Виставка триватиме до 15 січня.