У центрі міста завершується ремонт тротуарів уздовж проспекту Соборного

19.12.2017 15:32

Ремонт тротуарів у районі Малого ринку підходить до кінця. Залишилися останні оздоблювальні роботи.

З минулого року в обласному центрі стартувала програма з ремонту тротуарів у всіх районах міста. У 2017 році обсяги робіт були збільшені в кілька разів. В Олександрівському районі ремонти виконувалися з застосуванням асфальтобетону і тротуарної плитки.

Ще пару місяців тому стан пішохідної зони по проспекту Соборному в Олександрівському районі залишав бажати кращого. Тротуари десятиліттями не ремонтувалися. Тепер тут виконаний ремонт. Замість старого покриття покладена нова тротуарна плитка. Роботи вийшли на завершальний етап. Об'єкт буде зданий найближчими днями. Самі городяни відзначають позитивні зміни - ходити новими тротуарами значно комфортніше і безпечніше.
Тротуарна плитка покладена на ділянках пішохідної зони вздовж проспекту Соборного по обидва боки - від вулиці Української до вулиці Слобідської, і від вулиці Запорізької до вулиці Слобідської.

- По проспекту Соборному ведуться останні ремонтні роботи - обробка, доведення, підрізування плитки під бордюрами, усуваються дрібні недоліки. До кінця тижня плануємо здати об'єкт. Там, де були зруйновані бордюри, ми їх замінили. Також поклали нові по периметру висадки дерев. Передбачені, де це можливо, з'їзди для інвалідних візків, враховані технічні вимоги. Паралельно також із застосуванням тротуарної плитки впорядковується пішохідна зона на вулиці Олександрівській. Відремонтовано ділянку вздовж обласного краєзнавчого музею з виходом на вулицю Троїцьку, - зазначив заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Олександр Наріженко.

Програма з ремонту тротуарів в обласному центрі стартувала з 2016 року. В Олександрівському районі за підсумками минулого року з застосуванням асфальтобетону були відремонтовані тротуари загальною площею 2300 кв. м. У 2017 - близько 3300 кв. м. Також в поточному році в районі вимощені тротуарною плиткою пішохідні зони загальною площею 10,5 тис. кв. м.