У Запоріжжі відкрилася мистецька виставка

21.12.2022 16:30

«Містична Україна» очима митців. У галереї юніорів Запорізької дитячої художньої школи відкрилась виставка творчих робіт викладачів та учнів старших класів мистецьких закладів міста. Автори презентували доробки, в яких втілились їхні власні уявлення про історії та дива, оповиті тисячами легенд, міфів та переказів.

Лісові чаклунки, мавки та русалки, мольфари, козаки-характерники та чарівний кіт. Не останнє місце в українському фольклорі посідає містика, яка все ще мало вивчена і сподвигає численних дослідників на нові пошуки та відкриття. Саме таке занурення у світ таємничих історій і пропонує ця виставка.

На участь в цій виставці надійшло близько сотні робіт, навіть із-за кордону. Галерея юніорів не змогла вмістити всю експозицію, тому частина робіт буде показана онлайн.

- Кожного дня будуть публікуватися роботи з цієї виставки в соцмережах на сторінках художньої школи і поширюватись на сторінках всіх мистецьких закладів. Тут і живопис і графіка і декоративне мистецтво також багато видів. Також представлені дуже цікаві істоти нашої містичної України, - зазначила директорка Запорізької дитячої художньої школи Світлана Пєшикова.

Всі ці образи – результат багатої уяви та творчої фантазії авторІв. Ознайомитися з ними можна протягом усіх новорічних та різдвяних свят.