Запорізька інспекція з благоустрою продовжує підтримувати порядок в місті

23.12.2022 16:50

За інформацією міської інспекції з благоустрою, інспектори відділу оперативного контролю у сфері благоустрою та паркування на щоденній основі здійснюють самоврядний контроль в сфері благоустрою на території міста Запоріжжя в частині дотримання правил благоустрою території міста Запоріжжя. У тому числі проводяться профілактичні роз’яснювальні бесіди з населенням міста та суб’єктами господарювання щодо дотримання норм чинного законодавства в сфері благоустрою.

Зокрема, за інформацією інспекції з благоустрою, інспектори здійснили перевірки та рейди з боротьби зі стихійною торгівлею всіма районами міста разом з представниками районних адміністрацій міської ради та Національної поліції.

За результатами проведеної роботи надані роз’яснення особам, які здійснювали торгівлю. щодо заборони торгівлі в невстановлених місцях та передбачений за це штраф згідно ст. 152 КУпАП.

Установою підготовлено 14-ть проєктів рішень міськвиконкому щодо усунення наслідків порушень правил благоустрою території Запоріжжя (демонтажу незаконних тимчасових споруд) та подано на розгляд міськвиконкому.

Інспекція з благоустрою нагадує, що згідно ст. 152 KУпAП за порушення державних стандартів, норм i правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів передбачено накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян i на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.