У Запоріжжі пройшли змагання з міні-футболу

26.12.2022 17:15

Матч з міні-футболу. Саме так запорізькі школярі відсвяткували день народження свого футбольного клубу. Гра мала суто дружній характер, тож переможцями стали обидві команди.

У Запорізькій гімназії №77 відбувся дружній турнір з нагоди другого дня народження футбольного клубу «Нонка». Це один із напрямків діяльності всеукраїнського штабу операції «Козацький волонтер». Щоб передати майбутнім чемпіонам неоціненний досвід, їх тренує майстер спорту міжнародного класу. Каже, попри всі труднощі, діти дуже швидко вчаться та демонструють гарні результати.

- У нас діти йдуть з 5 до 13-14 років. Як би нам не хотілося роз’єднати ці групи на вікові 5-6-7-8-10, але на даний момент ми працюємо тільки з тими дітьми, які є, які відвідують заняття. Тренування проходять 3 рази на тиждень. Акцентуємо увагу й працюємо на те, щоб дитина одразу зрозуміла, як правильно рухатись, керувати своїм тілом, – розповів головний тренер ФК «NONKA» Тарас Вонярха.

Всі маленькі футболісти отримали солодкі подарунки. Директорка гімназії каже, дітям подобається фізична активність, тож завершити рік школярі вирішили ще одним матчем.

- До нас, до вчителів, з пропозицією вийшли старші учні, які запропонували наступного тижня влаштувати товариський матч між вчителями та дітьми. Вчителі прийняли цей виклик і наступного тижня ми будемо змагатися — хто ж найкращий, - зазначила директорка гімназії № 77 Лариса Маркова.

У «Козацькому волонтері» кажуть, зараз вкрай важливо виховувати нашу молодь у національно-патріотичному дусі. Таке виховання включає в себе як культурно-історичний аспект, так і спортивну підготовку. У цьому напрямку вже є плани.